Εγγραφή NickName

~ 0 min
2020-06-01 23:12

Το ψευδώνυμο (NickName) είναι το όνομά σας. Αυτό με το οποίο οι υπόλοιποι χρήστες θα σας βλέπουν και θα σας αναγνωρίζουν στο Δίκτυο.


Εάν εγγραφείτε (κάνετε register όπως συνηθίζεται να ονομάζεται η διαδικασία αυτή), θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε μόνον εσείς και όχι κάποιος άλλος, υπό την προυπόθεση ότι κάθε φορά που συνδέεστε κάνετε και identify (Βλέπε πιό κάτω).


Εάν δεν εγγραφείτε, ίσως κάποιος άλλος το χρησιμοποιήσει ή ίσως και εγγραφεί με αυτό (το κάνει register).
Εάν το εγγράψετε και χρησιμοποιείτε πάντοτε το ίδιο όνομα, οι υπόλοιποι χρήστες θα σας αναγνωρίζουν και θα χτίσετε μια υπόληψη, ένα χαρακτήρα.

Η εγγραφή του NickName θα σας φανεί χρήσιμη και στις αίθουσες όπου απαιτούν εγγραφή NickName για να εισέλθετε.

Ορισμένοι όροι που θα έπρεπε να γνωρίζετε :

To "account" είναι μια μόνιμη ταυτότητα.
Το "nickname" είναι το όνομα με το οποίο εμφανίζεστε. Αργότερα θα μάθετε για την εντολή /nick NewNick (Πχ /nick Maria25-Ath )
"identify" σημαίνει πιστοποιήσετε ότι είστε ο χρήστης που έκανε εγγραφή του NickName. Αργότερα θα μάθετε για την εντολή /msg nickserv identify ***********
"NickServ" είναι η υπηρεσία του Δικτύου μέσω της οποίας γίνεται κρυπτογραφημένα η εγγραφή του NickName και η πιστοποίηση ότι είστε αυτοί που δηλώνετε.

ΕΓΓΡΑΦΗ NickName μέσω web

Για να εγγράψετε το NickName σας αρχικά δείτε παρακάτω πως θα ελέγξετε ότι δεν είναι κατοχυρωμένο από κάποιον άλλο χρήστη (Με την εντολή info). Εάν δεν είναι κατοχυρωμένο, το δίκτυό μας σας προσφέρει τη μοναδική δυνατότητα να εγγραφείτε online με κρυπτογραφημένη σύνδεση μέσα από το web site μας :

https://chat.sailingbar.gr:8080/


ΕΓΓΡΑΦΗ NickName μέσω του Δικτύου online (με εντολές).

Τα ακόλουθα βήματα είναι η συνιστάμενη μέθοδος εγγραφής και δημιουργίας νέου λογαριασμού online μέσω του Δικτύου.
Εάν έχετε ερωτήσεις ή αμφιβολίες σχετικά με τη διαδικασία, μπορείτε να στείλετε email ή να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας με τις ερωτήσεις σας.

Επιλέξτε ένα κύριο ψευδώνυμο (Το "βασικό" σας). Εάν το ψευδώνυμο που θέλετε είναι καταχωρημένο από άλλον, θα λάβετε ενημέρωση από το σύστημα (Nickserv).
Αποφύγετε τη χρήση ονομάτων μιας οντότητας ή ενός εμπορικού σήματος που δε σας ανήκει, για να αποφύγετε διενέξεις.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Εάν συνδέεστε από web chat απλώς γράψτε το επιθυμητό NickName και συνδεθείτε. Για παράδειγμα Maria25-Ath

Εάν το NickName Maria25-Ath είναι κατοχυρωμένο σε άλλο χρήστη όταν θα λάβετε το παρακάτω μήνυμα θα καταλάβετε ότι έχει κατοχυρωθεί από άλλο χρήστη :

"NickServ : This nickname is registered and protected. If it is your nick, type /msg NickServ IDENTIFY password. Otherwise, please choose a different nick."

Το ίδιο μήνυμα θα λαμβάνετε κάθε φορά που θα συνδέεστε, ακόμα και εάν το Nick έχετε κατοχυρώσει εσείς, μόνο που στην περίπτωση αυτή θα έχετε τον κωδικό που σας ζητάει.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ - IDENTIFY

Τον κωδικό φυσικά μπορείτε να εισάγετε και πριν τη σύνδεση, στο πεδίο "έχω ήδη έναν κωδικό" ή αφού συνδεθείτε, με την εντολή /msg nickserv identify ************ (Αντικαταστήστε τους αστερίσκους με τον κωδικό σας).

ΑΛΛΑΓΗ NICKNAME


Επομένως με την εντολή /nick YourNick αλλάζετε NickName. Χρήση : /Nick Maria2020Ath
Εάν δε λάβετε καμία προειδοποίηση σημαίνει ότι μπορείτε να κατοχυρώνετε το NickName.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ NICKNAME

Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε την εντολή /msg nickserv info Maria25-Ath και να λάβετε πληροφορίες για το εάν ή όχι το NickName που σας ενδιαφέρει είναι κατοχυρωμένο.
Με την εντολή επομένως /msg nickserv info Maria25-Ath , εάν αυτό δεν είναι κατοχυρωμένο θα λάβετε την απάντηση "Nickserv : Maria25-Ath isn't registered". Εάν είναι κατοχυρωμένο, θα λάβετε την απάντηση

Nickserv : Maria25-Ath is traveling
Maria25-Ath is currently online (εάν είναι online).
Registered: May 26 15:34:37 2020 UTC (4 days, 2 hours, 30 minutes ago)

Ας υποθέσουμε ότι το Nick Maria25-Ath δεν είναι κατοχυρωμένο.

Αφού γράψατε /Nick Maria2020Ath θα εμφανίζεστε με αυτό το NickName.

Για να το κατοχυρώσετε γράψτε τις ακόλουθες εντολές :

ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ NICKNAME

/msg Nickserv register ********* email@myemail.gr αντικαθιστώντας τους αστερίσκους με έναν ισχυρό κωδικό που θα θυμάστε και στο τέλος προσθέστε και το email σας.

Ουδείς θα γνωρίζει τον κωδικό σας διότι αυτός κρυπτογραφείται στη βάση δεδομένων και δεν είναι δυνατόν να αναγνωστεί.

Εάν ξεχάσετε τον κωδικό σας θα ζητήσετε από το σύστημα να σας τον αποστείλει στο email που δηλώσατε.

Μη δώσετε τον κωδικό σας σε κανέναν. Μη τον χρησιμοποιήσετε για να εισέλθετε από μη ασφαλείς υπολογιστές. Μην επιτρέψετε να αποθηκευτεί σε όποια προτροπή "Να με θυμάσαι".

Με τον κωδικό αυτό θα κάνετε identify το Nickname σας, είτε πριν συνδεθείτε (έχω έναν κωδικό) είτε αφού συνδεθείτε ( /msg nickserv identify ********* ) αντικαθιστώντας τους αστερίσκους με τον κωδικό σας.

Μη ξεχνάτε την κάθετο / πριν από κάθε εντολή. Ό,τι γράφετε με εντολή, το βλέπει μόνο ο Server και το εκτελεί εάν είναι πραγματική εντολή (πχ /identify ********). Ό,τι γράφετε χωρίς την εντολή θα εμφανιστεί δημοσίως μέσα στην αίθουσα, εκτός και έχει γραφεί στο παράθυρο "Status" (ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ οι εντολές να πληκτρολογούνται στο παράθυρο Status Window).

ΛΗΞΗ Nickname

Το NickName σας έχει ημερομηνία λήξεως. Εάν δε χρησιμοποιείται και γίνεται identify για περισσότερες από τριάντα ημέρες, λήγει και μπορεί να το κατοχυρώσει οποιοσδήποτε. Εάν πρέπει να λείψετε για αρκετό χρονικό διάστημα από το Δίκτυο, επικοινωνήστε με τους διαχειριστές ώστε να φροντίσουν να μη λήξει ως να επιστρέψετε.

Μέση βαθμολογία: 5 (206 Ψήφοι)

δε μπορείτε να εισάγετε σχόλιο για την καταχώρηση αυτή

Ετικέτες

sailingbar chat συνεύρεση επικοινωνία ενδιαφέροντα βοήθεια ένταξη κοινότητες επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο θάλασσα θαλάσσιος τουρισμός ομάδες εργασίας ψυχαγωγία θεματικές αίθουσες ανοιχτός κώδικας επιστημονική επιστημονικά προσανατολιζόμενη ομάδα Δίκτυο text flooding repeating caps bold topic cloning ctcp προσβολή χρήση χρηστών διαφημίσεις spam αγγελίες chat room ανήλικος ανήλικη ανήλικοι Δίκτυο περιεχόμενο συγκατάθεση γονέων ευθύνη αίθουσα ιδιωτική συνομιλία προσωπικό δεδομένο βωμολοχίες προσβολές Βασικές διαθέσιμες εντολές μέσω web chat IRC περιβάλλον windows κλικ ποντίκι οδηγίες κατοχύρωσης Nick Name Registration σελίδα εγγραφής δωράν ανώνυμα ασφάλεια κρυπτογραφημένη σύνδεση /msg nickserv help ερωτήσεις απαντήσεις πληκτρολόγηση /p = /part /me = σύνδεση chat gr web κρυπτογραφημένη ασφαλής σύνδεση video κλήση μεταφορά αρχείων σε πραγματικό χρόνο αίθουσα επικοινωνίας ιδιωτικότητα IRC θύρα 6697 Πληκτρολόγηση IRC client server 6667